Thummerer Pincészet

A Thummerer Pincészet, mint családi vállalkozás 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 100 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítik boraikat, pezsgőiket, pálinkáikat.

A borászat központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. A 2000 m2-es, egykori uradalmi pincét több mint 100 évvel ezelőtt kézzel vájták a vulkanikus tufa kőzetbe, melyet 2004-ben egy új 2200 m2 -es tufakőbe vájt pincerendszerrel bővítették ki. A kiegyenlített klímájú pince ideális körülményeket biztosít a borok érleléséhez.

Széles szőlőfajta-választék jellemzi a gazdaságot, fő fajtáik: Királyleányka, Chardonnay, Ottonel muskotály, Tramini, Zenit, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Pinot noir, Syrah, Kadarka, Turán. Szőlőültetvényeik 80%-a kék, 20%-a fehér szőlő.

A fehér borok nagyobb része reduktív technológiával, irányított erjesztéssel készül, de fehér barrique különlegesség is található a választékukban. A vörös borok 2-4 hetes héjon erjesztéssel készülnek, 1,5-2 évig hagyományosan tölgyfahordóban érlelődnek és legalább féléves palackos érlelés után kerülnek forgalomba. A vörös borok egy része barrique hordókban fejlődik, de fiatal, reduktív, gyümölcsös karakterű vörös bor is van a választékban.

Kizárólag a magas minőség elérése a cél, minden évben egy-egy különlegességgel gazdagítják a választékukat.
Boraik eljutnak Magyarország előkelő éttermeibe, szállodáiba, valamint számos európai és távol-keleti országba is.

Híreink