Bősz Adrián

Bősz Adrián Szekszárd szülötteként már gyerekkora óta szívta magába a borkészítés alapjait, mivel szülei és nagyszülei is rendelkeztek szőlőbirtokkal. 2006 óta foglalkozik komolyabban a borászattal. A kezdeti 0,5 hektár ültetvényt mára 4 hektárra sikerült növelni, ezenkívül még ugyan ekkora területről vásárol válogatott minőségű szőlőt. Fajták közül fő szerepet játszik a Kékfrankos, mely sokszínűségének köszönhetően önállóan és házasított boroknak is alapanyaga.

Szekszárdi borvidék

Termékek

Rajnai Rizling

Rajnai Rizling

Intenzív, fajtajelleges és egyre többet mutató illat: túlérett és lédús körte, vanília, fahéj, édes fűszerek, a háttérben édes olajokkal, kis petrolossággal. Húsos a korty, kis krémmel, szép a hordóhasználat, élénkek a savak. Van benne vibrálás, élet. Zamataiban alma, citrusok, grapefruit. Elég hosszú, elég tartalmas, elegáns és komplex fehérbor.

Szárazság: Száraz

Testesség

Tanninok

Savasság

Alkohol

Citrus
Fűszerek
Alma
12-14°
Hőfok: 12-14°
Merlot

Merlot

Illata meleg, édesfűszeres, vaníliás csokoládé puding és meggyes pite. Kortyban mindehhez erdei gyümölcs, áfonya jön hozzá, nem annyira édesen, nem annyira kereken. Van egy sajátos, csokis-cseresznyés-áfonyás hangulata, de mellette érezni a tannint, érezni az alkoholt, a masszív struktúrát.

Szárazság: Száraz

Testesség

Tanninok

Savasság

Alkohol

Piros bogyós gyümölcs
Meggy / cseresznye
Fűszerek
Csokoládé
16-18°
Hőfok: 16-18°
Cabernet Franc

Cabernet Franc

Illatban szeder, eper sőt kis dohány is színesíti. Letisztult, érett, kerek tanninok. Kellemes fűszeresség, az édes szegfűszegtől a pikáns borsosságig, krémes csokoládés társulással. Kidolgozott, szépen strukturált test, könnyed gyümölcsös jegyeket is, ettől igazán komplex bor.

Szárazság: Száraz

Testesség

Tanninok

Savasság

Alkohol

Piros bogyós gyümölcs
Fűszerek
Csokoládé
16-18°
Hőfok: 16-18°