Külföldi borászatok

A Finca Bacara pincészet Spanyolország délkeleti részén Murcia tartományban található. Az itteni területet hatalmas síkságok és völgyek jellemzik. Szőlőültetvényeik a tengerszint felett 900 méterre helyezkednek el. A régió éves középhőmérséklete 16 fok, a tél hideg, nyáron viszont gyakran 40 fok feletti a hőmérséklet. A borászat főleg Monastrell szőlőből készíti borait. Elkötelezettek amellett, hogy a természettel összhangban nevelik tőkéiket, a lehető legkevesebb beavatkozás mellett. Boraik 100% vegánok. Egyedi és meghökkentő címkéik rögtön magukra vonják a borkedvelők figyelmét.

Termékek

Yeya

Yeya

Éjszakai szüret és acéltartályban való erjedés érés eredménye ez a tétel. Chardonnay kiváló savainak, muskotály elegáns illatának az kedves ötvözete ez a bor. Trópusi növényes illat, mézzel keverve. Hosszú korty!

Crazy Grapes

Crazy Grapes

3 hónap amerikai hordós érlelés után került a palackba. A fajta egy könnyedebb vonalát képviseli. Virágos illat, érett pirosbogyós gyümölcsökkel és fűszerrel, kedves savakkal.

Time waits for no one: Elephant

Time waits for no one: Elephant

Kézzel szüretelt Monastrell szőlő. 6 hónap amerikai hordós érlelés után került a palackba. Nagyon intenzív illat és ízélmény ez a bor! Szép egyensúly az érett szőlő és az újhordó között!

Tabá

Tabá

Kézzel szüretelt Monastrell szőlő. 12 hónap amerikai hordó érlelés után került palackba. Tiszta aromák, érett pirosbogyós illat, fűszerekkel, balzsamos, likőrös illattal. Nagyon elegáns bor.

HI

HI

Kézzel szüretelt Monastrell szőlő. 18 hónapos amerikai hordós érlelés után került a palackba. Nagy bor! Érett sötét szín, intenzív feketegyümölcsös, bőrös, füstölt íz, ásványossággal színesítve. Nagy mennyiségű, de gyönyörűen érett tanninokkal. Nagyon hosszú bor.