A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek OK!

Taroltak a magyar borok a Grand Prix Vinex-en

indexImageTaroltak a magyar borok a Grand Prix Vinex-en  

Május 26-27. között mutatták be a jubileumi, 25. alkalommal megrendezett Grand Prix Vinex 2018 legkiemelkedőbb – azaz minimum 83 pontot szerzett – borait. Magyarország idén is remekül szerepelt: 24 bor díjazott lett, melyek közül 3 a Bognár Pincészet büszkesége.
A Grand Prix Vinex Csehország egyik legnívósabb nemzetközi borversenye, melyet az évszázados borkészítési hagyományokkal rendelkező morva borvidék szívében rendeznek. Az évről évre egyre magasabb színvonalú versenyen idén tizenhárom ország borait értékelte a zsűri. Magyarország mellett – aki idén harmadik alkalommal vett részt a megmérettetésen – pályázott többek között Szlovákia, Ausztria, Németország, Izrael, Moldova, Bulgária és Dél-Afrika is.

A borokat híres kóstolókból (bírákból) álló nemzetközi bizottságok értékelték, a bírálást pedig az ELWIS számítógépes rendszer használatával végezték el, amelyet a Nemzeti Borászati ​​Központ (National Wine Centre) kifejezetten erre a célra fejlesztett ki. A csehországi kóstolókon kívül Ausztriából, Szlovákiából, Magyarországról és Ausztráliából származó szakértők vettek részt a zsűriben.

 

A nevezett borok ezúttal is szigorú értékelésen estek át, amely biztosította, hogy csak a legjobbak kapjanak érmet. A díjazáshoz szükséges pontok száma a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően alakult: az ezüstéremhez minimum 84, az aranyéremhez minimum 87, a nagy aranyéremhez pedig minimum 90 pontot kellett szerezni; ez garantálta az érmek presztízsét.

 

A versenyen 40 magyar bor szerepelt, melyek közül 24 díjazott lett. A Bognár Pincészet által nevezett Lovassy Art Selection Rosé (2017) 84 ponttal erősítette az ezüstérmesek táborát, a pincészet egyik kiemelkedő borcsaládjába tartozó 2016-os Bognár Borbirtok Villányi Cabernet Sauvignon (2016) 84,67 ponttal, 2016-os Villányi Cabernet Franc (2016) pedig 84,33 ponttal szintén ezüstérmesként távozott.

 

Fotó forrása: bdpst24.hu

2018 06 14

Ossza meg ismerőseivel!

04forgalmazott márkáink