2019. ápr. 2.

Schieber Pincészet Tabu Kékfrankos bora: “Legjobb Vörösbor”

A Schieber Pincészet a szekszárdi versenyen megszerezte a „Legjobb Vörösbor” címet. A díjnak különös jelentősége van, hisz a szekszárdi borok zászlóshajójának is nevezett kékfrankos fajta emberemlékezet óta nem nyerte el ezt a címet. A Schieber Pincészetnél hisznek a kékfrankosban és abban, hogy lehet nagy bort készíteni a fajtából. A díj bizonyíték arra, hogy a kékfrankosból csúcsbor is válhat, ami lényeges a Szekszárdi borvidék szempontjából. A Tabu Kékfrankos 2016 a nemzetközi elvárásoknak is megfelelő bor, melyben nagy potenciál van.

A díjnyertes bor alapanyagául szolgáló szőlőültetvényt az 1960-as években telepítették, és egy, a Baranya-völgyben fekvő dűlőben található. Ezek az öreg tőkék adják az alapját annak, hogy csúcsbor készülhessen a termésből. A 2016-ban szüretelt alapanyagból készült bort egy évig fahordóban, majd egy évig palackban érlelték.

A bor szép, érett ízjegyeket hordoz, zamatában: gyümölcsös, meggyes, enyhén konyakos. Bár a kortyok vastagok, a fa íze nem robosztus. Emellett hordós fűszerek és szép karakteres savak jellemzik.

Továbbiak