2019. Már. 22.

Prémium borkóstolás a TOPRUM Sky & Bar-ban

A borkóstolót az IMO – Time for Wine borszakértője, Hamarics Dávid vezette, de több, szakmában kiemelkedő előadó – Bősz Adrián a Bősz Adrián Pincészettől és Kern Ferenc a Schieber Pincészettől – is beszédet mondott.

A résztvevők összesen 26 prémium tételt kóstolhattak meg, melyek a tokaji, balatonboglári, badacsonyi, somlói, csopaki, szekszárdi, egri, soproni és villányi borvidék kiemelkedő borai közé tartoznak. A borlistán felsorakozott többek között a Kristinus borbirtok, a Dobosi Pincészet, a Budaházy Fekete Kúria, a Takler Pincészet és a Bolyki Pincészet is.

A bemutatott pincészetek között volt a Bognár Pincészet is, melynek különleges, villányi borvidékről származó Merlot válogatása (2015) is elnyerte a kóstolók tetszését. A Villányi Prémium Merlot egy vastag, sötét, telt vörösbor, melynek illata visszafogott, elegáns, de kétségkívül nagyboros, ízében pedig szeder, aszalt szilva, valamint némi csokoládé érezhető. Igazi 100% Merlot a Villányi Kopár dűlőből!

Továbbiak