A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek OK!

Megunhatatlan a szörp

indexImageMegunhatatlan a szörp  

Ízkavalkád a szörppiacon

Az otthoni üdítőkészítésnek Magyar­országon nagy hagyománya van. Az alkoholmentes hideg üdítőitalok szegmensén ma is kiemelt helyen áll a kedvező áron elérhető szörp: a szénsavas üdítőitalok, jeges teák és gyümölcslevek mellett ez a kategória – népszerűségének csökkenése mellett is – még mindig állja a sarat.

 

A vízzel hígítható sűrítmények iránti kereslet növekvőben van, 2013-ban már 4 százalékkal több háztartás vásárolt, mint az azt megelőző évben, így minden második háztartás kosarába került szörp, derült ki a GfK Hungária Piackutató Intézet felméréséből. Szörpöt egy évben átlagosan hét alkalommal vesz egy család – egyre nagyobb arányban – valamely hipermarketből. A megvásárolt mennyiség egyharmada saját márkás termék.

 

A szörpök könnyen és azonnal fogyasztható, általában egészséges, természetes összetevőket tartalmazó, tartószítószer- és festékanyagmentes termékek. A szervezet immunrendszerének erősítésére irányuló fellépés ismert. A trendekhez és a fogyasztói elvárásokhoz igazodva az elmúlt évtizedben a szörpök kategóriája több fejlesztésen is átesett; a megszokott alapízeken túl számos újdonsággal találkozhatnak a fogyasztók. Ezek között vannak frissítő variánsok, mint például a menta és a citrus alapú szörpök vagy funkcionális szörpök, amelyek összetevői kedvezően hatnak az egészségre és a jó közérzetre. Köztudott, hogy a magasabb gyümölcstartalmú szörpök erősítik az immunrendszert és jól illeszkednek a természetes étrendhez. Míg ősszel és télen a szörpöket főleg a tea ízesítéséhez vásárolják a fogyasztók.

 

A tavaszi-nyári szezon elengedhetetlen terméke volt sokáig, és ma is az évszakhoz hozzátartoznak a frissítő ízű, könnyű szörpök (citrom, narancs, kivi stb.) és a mixelt (bodza-menta, mangó-maracuja stb.) szörpök, melyek vízzel vegyítve nemcsak üdítő szomjoltók, de jól keverhetők koktélokba és a nyári desszertekhez is illeszkednek. A funkcionális szirupokkal és a limitált termékek kínálatával jelentősen sikerül kiegyenlíteni a szezonális eltolódást.

 

Forrás: termekmix.hu

2018 05 16

Ossza meg ismerőseivel!

04forgalmazott márkáink