2019. ápr. 15.

Átadásra került a Bognár Pincészet villányi otthona

2019. április 12-én átadásra került a Bognár Pincészet villányi otthona. A Bognár Pincészet Villányban, a Kopár-dűlőn található, ahol 24,9 hektár földdel rendelkeznek. A kor követelményeinek megfelelve egy modern technikai pincészet került kialakításra. Az elnyert pályázatban a Bognár Pincészet már meglévő borfeldolgozó üzemét újította fel saját és uniós forrásból.

Ez a terület a pincészet központja, hiszen itt történik a leszüretelt szőlő fogadása, préselése, szűrése, tárolása, feldolgozása, majd az elszállítása. A felújított feldolgozóban a technológiai folyamatokhoz és raktározási helyekhez szükséges helyiségeken kívül különböző technikai egységek is kialakításra kerültek. Ezeken felül 4db 300 hl-es tartállyal, egy zúzó-bogyózó, nagynyomású mosóval, valamint szivattyúkkal is bővült a pincészet. A felújítás során kiemelt figyelmet kapott a megújuló energiaforrások használata: a napkollektorok mellett a környéken először itt található szélkerék.

A Bognár Pincészet megálmodóinak hosszútávú stratégiája egy olyan modern, helyi borászat létrehozása, melyben nagy szerepet játszanak a környékbeli munkavállalók, gazdálkodók, családok.

Továbbiak