A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek OK!

A borkultúra fellendítése az Etyek-Budai régióban

indexImageA borkultúra fellendítése az Etyek-Budai régióban

A táblákon „Etyek-Budai borvidék – Velencei-tó körzeti hegyközség” felirat hirdeti az Észak-dunántúli borrégió legkeletibb borvidékének déli hegyközségét, jelentősen növelve ezzel a térség turisztikai desztinációs értékét.

 

Dobos Ferenc főborász, aki egyben a Velencei-tó Körzeti Hegyközség elnöke elmondta, hogy a velencei régió sokáig ismeretlen terület volt szőlő- és bortermelés szempontjából, pedig a Velencei-tó közelségének köszönhetően kedvező adottságokkal rendelkezik: a Pázmánd, Nadap, Sukoró és Pákozd gránitos talaja, valamint a déli parti agárdi szőlőterületek talaja is kiváló minőségű. A terület különlegessége, hogy mivel a móri borvidék felől hűvösebb fuvallatok áramlanak, a borok elengedhetetlen kellékei, a savak nem égnek el. Ennek köszönhetően az itt készült borokra jellemző a szép savgerinc. 

Ossza meg ismerőseivel!

04forgalmazott márkáink