A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek OK!

8 arany és 2 ezüst a Berlin Wine Trophy-n

indexImage8 arany és 2 ezüst a Berlin Wine Trophy-n

 

A Deutsche Weinmarketing GmbH által jegyzett Berlin Wine Trophy, Németország egyik legrangosabb nemzetközi borversenye, melynek legutóbbi, február 15-18 között zajlott megmérettetésén kiválóan szerepeltek a Bognár Pincészet termékei: 8 arany és 2 ezüst minősítést szereztek. A verseny különlegessége, hogy az itt indított borok pluszköltség nélkül, automatikusan részt vehetnek az Asia Wine Trophy-n.

 

A Bognár Pincészet, az egyik legnagyobb családi tulajdonú borászat Magyarországon, mely több saját- és partner pincével együttműködve integráltan vesz részt a szőlőművelésben, így a borok már a megszületésüktől gondos szakmai kezek között nevelkednek. Ezüst minősítést a Lovassy Dunántúli Rosé Cuvée 2017 és a Bognár Bor Birtok Villányi Merlot 2016, arany minősítést pedig a Bognár Szekszárdi Cabernet Sauvignon 2013, Bognár Bor Birtok Villányi Cabernet Sauvignon 2016, a Bognár Szekszárdi Kékfrankos 2012, a Báthory Dunántúli Irsai Olivér 2017, a Lovassy ART Villányi Bársony Cuvée 2016, a Bognár Bor Birtok Villányi cabernet Franc 2016, a Bognár Szekszárdi Cuvée 2011 és a Bognár Bor Birtok Villányi Merlot 2015 nyert. A regisztrált borokat szakújságírókból, sommelierekből, borkereskedőkből és neves borászokból álló zsűri bírálja el úgy, hogy az évjáraton kívül egyéb információt nem kapnak a kóstolt termékről. Az elbírálás egy komplex, mindenre kiterjedő bírálati szempontrendszer alapján történik: a legjobb borokat ezüst, arany és nagy arany minősítéssel díjazzák. Az itt elért eredmények rangját növeli, hogy az OIV (Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet) iránymutatásai alapján, a borok csupán legjobb 30%-a kaphat érmet. Mindemellett az is jól tükrözi a mezőny erősségét, hogy a legutóbbi rendezvényen több mint 11.000 regisztrált tételt pontoztak a zsűrik, melyek fogyasztói árának értékátlaga 13,80 euró volt, s ez nemzetközi viszonylatban is igen magas átlagnak bizonyul.

 

A Bognár Pincészet az egyik legnagyobb családi tulajdonú borászat Magyarországon, mely több saját- és partner pincével együttműködve integráltan vesz részt a szőlőművelésben. Saját szőlőterületekkel illetve pincével rendelkezik Villányban (1 millió eladott palack/év - éves villányi eladások 10%/-a), Szekszárdon (32.500 eladott palack magas minőségű vörösbor 2016-ban), a Tokaji- (1,2 millió eladott palack – tokaji teljes borértékesítés 8%-a) és a Kunsági borvidéken (2,2 millió eladott palack minőségi és 2,5 millió palack VFM bor).A borászat központjában, Akasztón folyamatosan fejlődik a legnagyobb bortárolási kapacitás (4,5 ezer raklap), ahol szintén helyt kapott egy 20 millió palack kapacitással rendelkező, jelenleg 12 millió palackos kapacitáson működő palackozó, valamint egy korszerű laboratórium. Kizárólagos forgalmazója az Ital Magyarország Kft.

 

2018 03 02

Ossza meg ismerőseivel!

04forgalmazott márkáink