A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek OK!

4+1 dolog, amit tudnod kell a gyöngyözőborokról!

indexImage4+1 dolog, amit tudnod kell a gyöngyözőborokról!

 Íme, 4+1 érdekesség, amit érdemes tudnod a Lovassy LIFE gyöngyözőborairól:1. Igenis van különbség a gyöngyöző- a habzóbor és a pezsgő között
Sokan nem tudják elkülöníteni őket, pedig a magyar bortörvény alapján az határozza meg, hogy melyik kategóriába kerüljön az ital, hogy mekkora nyomást fejtenek ki a buborékok a palackban: 3 bar alatt gyöngyözőborról, 3-5 bar között habzóborról, 5 felett pedig pezsgőről beszélünk. 

 

2. Elegánsabb pezsgés jellemzi
A gyöngyözőborban apróbb buborékok vannak, mint a habzóborban és a pezsgőben, ez eredményezi az előkelőbb, finomabb pezsgést. A buborékok keletkezhetnek természetes úton, de készülhetnek szén-dioxid hozzáadásával is, Magyarországon inkább ez utóbbi jellemző.

 

3. Bár „pezseg”, borospohárból ajánlott fogyasztani
Bár a pezsgőt minden esetben pezsgőspohárban kínáljuk, a habzóborokat és a gyöngyözőborokat borospohárban ajánlott fogyasztani. A legjobb, ha hosszúkás, szája felé szűkülő poharat választunk, így ugyanis még intenzívebben érezzük a bor illatát. Ha fokozni szeretnénk az élményt, érdemes megpörgetnünk a gyöngyözőbort a pohárban, a mozgatás hatására ugyanis felszabadulnak az illatanyagok. 

 

4. Étkezés előtt, hűtve az igazi
Egy szárazabb gyöngyözőbor kiválóan funkcionál aperitifként, de természetesen a könnyebb halak és húsok mellé is remekül passzol. Az édesebb változatok tökéletesen kombinálhatók desszertekkel, egyedül a citrusfélék mellé nem ajánlott fogyasztani a magas savtartalom miatt. Fontos odafigyelni a megfelelő fogyasztási hőmérsékletre is: a szőlő ízei és a kellemes buborékok akkor jönnek át legjobban, ha behűtés után fogyasztjuk az italt. 

 

+1. A Lovassy LIFE brand két új gyöngyözőborral bővült 
Ha könnyű, frissítő és vibráló bort keresel egy hétvégi baráti összeüléshez, piknikezéshez vagy sütögetéshez, próbáld ki a megújult Lovassy LIFE két gyöngyözőborát - a gyöngyöző rozét és a gyöngyöző cserszegi-irsai cuvée-t -, melyek lebilincselő illatokkal és kellemes ízélménnyel ejtenek rabul! 

 

Ossza meg ismerőseivel!

04forgalmazott márkáink