Günzer Tamás Pincészete

Günzer Tamás Pincészete a villányi borvidék egyik kiemelkedő pincészete. 45 hektáron termelnek szőlőt, ültetvényeik vannak többek között az Ördögárokban, a Bocor dűlőben, a Kopár dűlőben és a Nagytótfalusi völgyi dűlőben.

A pincészet mindig is élen járt az innovációkban, illetve az egyedi, saját stílusú borok készítésében. Villány révén termék palettájukon főként vörösborok szerepelnek, ugyanakkor Rosé boruk mellett méltán vált ismertté Irsai Olivérjük és gyöngyöző Mont Blanc boruk.

Günzer Tamás szívesen készít saját életéből ihletett adó borokat. Így készült a Mátyás Reserved borkülönlegesség, melyet édesapja tiszteletére készített, hogy a Tőle kapott kezdeti 0,3 hektárnyi területet megköszönje. 2019-ben került a piacra a GT50 válogatás, melynek apropója Tamás 50. születésnapja volt. Ez a vörösbor – melynek alapját egy Bordeaux-i cuvée és egy terméskorlátozott kékfrankos szőlő adja – egy elegáns, kedves, gyümölcsös vörösbor.  Egyedi, saját stílusú, mindennapi borfogyasztásra szánt tételről van szó, ami könnyen megkedvelhető.

A Günzer Pincészetet 2019-ben az a megtiszteltetés érte, hogy elnyerték az „Év Pincészete” díjat. Ezt a díjat a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Szőlő- és Bortermelők Szövetsége 2002-ben alapította. A díjazás során számos szempontot vett figyelembe a 9 fős bíráló bizottság, úgy, mint a pincészet esztétikai állapota, megközelíthetősége, a szőlő ültetvények nagysága, a szőlő fajták volumene és a hazai és külföldi borversenyeken elért eredmények. A díjat olyan pincészet kaphatja meg, mely a szőlőtermesztés, a borkészítés és értékesítés, valamint a borturizmus vertikumában a magyar bor népszerűsítéséért és a kulturált borfogyasztásért kiemelkedően magas színvonalat képvisel.

Ezúton is Gratulálunk a Günzer Pincészetnek az elnyert díjhoz!

Híreink