Ázsiai italok

A szaké egy Japánból származó alkoholos ital, melyet a rizs erjesztésével állítanak elő. Az egyik legősibb ital (kb 4.500 éves), mely eredetileg Kínából származik, de a Japánok a 7-8. században továbbfejlesztették. 3 alkotórésze van: rizs (mely lehet saké vagy hagyományos rizs), víz és koji. A koji egy gomba fajta, mely képes a keményítőt glukózzá alakítani. Kojiból is többféle létezik, de a szaké főzéshez 99%-ban sárga kojit használnak. Ez az oka annak, hogy a friss szakénak sárga színe van.

Choya szaké

Choya szaké

Tölgyfahordós érlelésű szaké. Illatában és ízében lágy fehérborra emlékeztet.

Gekkeakien szaké

Gekkeakien szaké

A Gekkeikan manufaktúrát 1637ben alapította Jiemon Okura, mára egyike a világ legidősebb vállalatainak. Neve jelentése: babérkoszorú.

Sayuri Nigori szaké

Sayuri Nigori szaké

Sayuri japánul „kis liliomot” jelent, ami illik erre a lágy, virágos nigori-ra. A fehér szőlő és a cseresznyevirág jegyei szépen kötődnek ehhez a buja és krémes sakéhoz.

Gassan No Yuki Junmai Ginjo szaké

Gassan No Yuki Junmai Ginjo szaké

Illatosan mézes és gyümölcsös sake csipetnyi umamival.

Jinmai Ginjo Wa szaké

Jinmai Ginjo Wa szaké

A Junmai Ginjo Wa Sake egy remek, kiegyensúlyozott szaké melyben a káprázatos virágillatok dominálnak, enyhe savassággal kiegészülve.

Junmaishu Urakasumi szaké

Junmaishu Urakasumi szaké

Élénk, tiszta és száraz sake kis könnyed umami ízzel.

Ozeki Karatamba Honjozo szaké

Ozeki Karatamba Honjozo szaké

Fűszeres, kissé fahéjas, kardamonos, korianderes, kissé karamellás és juhar szirupos ízeket idéz. Selymes, frissítő hatású. Közepesen hosszú, a végén enyhén édeskés-száraz, rizslisztes jegyekkel.

Ninja Tokubetsu szaké

Ninja Tokubetsu szaké

Az alacsony hőmérsékleten végzett erjesztésnek köszönhetően egy friss, különleges karakterű, vastag szaké született.

Tokubetsu Junmai „Yamada-Nishiki” szaké

Tokubetsu Junmai „Yamada-Nishiki” szaké

Különleges minőségű Junmai-shu 100% Yamadanishiki rizsből, mely a legideálisabb típus a szaké készítéséhez. A junmai-shu erős aromával rendelkezik, tiszta és telt.

Awayuki gyöngyöző szaké

Awayuki gyöngyöző szaké

Ízében és illatában trópusi gyümölcsök, mogyoró, vanília és méz csábító jegyei találkoznak lágy virágos aromákkal.

Ozeki Junmai Szaké Go

Ozeki Junmai Szaké Go

Főző sake, élelmiszer párosítás: Sashimi, Sushi, Tempura, Pickle, Grillezett hal, sós étel, BBQ.

Jinro Chamisul Soju likőr

Jinro Chamisul Soju likőr

Koreai bambuszból készült faszénnel szűrt, friss és rendkívül tiszta.

Choya Original szilvabor

Choya Original szilvabor

Alacsony alkoholtartalmú japán italkülönlegesség. A japán ume szilva gyümölcséből készült cukor és shochu hozzáadásával.

Choya Silver szilvabor

Choya Silver szilvabor

Alacsony alkoholtartalmú japán italkülönlegesség. A japán ume szilva gyümölcséből készült cukor és shochu hozzáadásával.

Fuji Sanroku Whiskey

Fuji Sanroku Whiskey

Tölgyfahordós érlelésű japán blended whisky a Fuji hegy lábánál fekvő Kirin Fuji Gotemba lepárlóból.

Kuma Kome Shochu rizspárlat

Kuma Kome Shochu rizspárlat

Egy rendkívül tiszta tradicionális japán rizspárlat. Karakteres íz és illat. Tölgyfahordós érlelés.

Kuron Kirishima édesburgonya párlat

Kuron Kirishima édesburgonya párlat

Egyedi, speciális ízekkel rendelkező komplex és zamatos párlat. Lisztes, édeskés, fás, kissé füstös és kelt tésztás jegyek uralják. Nem karcos, sőt bársonyos.

Matsuura Nigori Yuzu Liquor

Matsuura Nigori Yuzu Liquor

Yuzu gyümölcs és alma hozzáadásával készült édes és savanyú ízű, alacsonyabb alkoholtartalmú italkülönlegesség.

Sanwa iichiko rizspárlat

Sanwa iichiko rizspárlat

Az "iichiko" egy valódi desztillált alkohol, amelyet gondosan válogatott árpából és természetes föld alatti friss vízből állítanak elő. Tölgyfahordós érlelés.